Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning in Elzenpark Wagenberg vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Het project en de woningen

Welke woningtypes komen er in Elzenpark?

Er komen in totaal 86 woningen in Elzenpark. Het aanbod is divers: 10 rug-aan-rug-woningen, 4 levensloopbestendige woningen, 25 eengezinswoningen, 14 twee-onder-een kapwoningen, 1 vrijstaande woning, een vrije kavel, 16 koopappartementen en 16 sociale huurappartementen. Dura Vermeer richt zich op de verkoop van alle koopwoningen. 

Wat zit er in de V.O.N. prijzen?

V.O.N. prijzen zijn inclusief:

 • Bouwkosten en grondkosten;
 • Een complete keuken met apparatuur;
 • Sanitair en tegelwerk in badkamer en toilet;
 • Kosten van notaris, architect, constructeur en makelaar;
 • Aanlegkosten voor nutsvoorzieningen: water, elektra en riolering;
 • Omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijke bepaalde verhogingen van het BTW-tarief worden doorberekend. Je betaalt daarnaast ook geen overdrachtsbelasting;
 • Kosten Waarborgcertificaat SWK.

Wat zit er niet bij de V.O.N. prijzen inbegrepen?

V.O.N. prijzen zijn exclusief:

  • De advies- en bemiddelingskosten voor hypothecaire lening;
  • Kosten voor eventueel meerwerk;
  • Kosten (lease of koop) van het energiesysteem;
  • Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, cai en nutsvoorzieningen;
  • Notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek;
  • Renteverlies tijdens de bouw;
  • Rentebijschrijving over de grondkosten.

Worden de woningen inclusief energiesysteem aangeboden?

In basis wordt het energiesysteem in leasevorm aangeboden. Je kunt er ook voor kiezen om het systeem te kopen.

Hoe compleet is een woning van Dura Vermeer?

De woningen in Elzenpark zijn zeer compleet. Elke woning is inclusief een complete keuken en een compleet afgewerkte badkamer en toilet.

- De keuken is voorzien van de volgende apparatuur: combimagnetron, koelkast met vriesvak, afzuigkap, inductiekookplaat en een vaatwasser.
- De badkamer en de toiletruimte worden standaard voorzien van hoogwaardig sanitair van Villeroy & Boch en Hansgrohe en tegelwerk.

Als koper kun je bij THUIS de showroom van Dura Vermeer terecht om de keuken, de badkamer en het toilet naar eigen smaak in te richten. Doordat wij een complete woning verkopen, is het niet mogelijk om de keuken, badkamer en toilet casco af te nemen. 

Zijn de woningen duurzaam?

De woningen zijn Bijna Energie Neutraal (BENG).

Verder:
  • De woningen hebben geen gasaansluiting;
  • De individuele bodemwarmtepomp zorgt voor het verwarmen en passief koelen van de woning en het warme water;
  • De woningen zijn voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en -koeling, triple-glas, een douche-wtw en balansventilatie.

 

Wanneer start de bouw?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Eerst dient het bestemmingsplan onherroepelijk te worden. 

Aankooptraject

Wanneer start de verkoop?

Het project kan in verkoop op het moment dat het bestemmingsplan onherroepelijk is. Op dit moment loopt er een juridische procedure bij de Raad van State. Het is nog niet duidelijk wanneer dit afgerond is. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en als eerste weten dat we in verkoop gaan, meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Aanmelden

Wat is NEXTHome?

NEXTHome is de financiële partner van Dura Vermeer. Dag in, dag uit en 24/7 begeleiden de mensen van NEXTHome onze kopers financieel. De Hypotheekspecialisten van NEXTHome hebben niet alleen alle specifiek benodigde kennis over nieuwbouwhypotheken, maar ook over onze nieuwbouwprojecten. Dat maakt het hele hypotheekproces prettig, persoonlijk en professioneel. Wij adviseren je om in gesprek te gaan met NEXTHome omdat wij niet willen dat je vanuit de commerciële hypotheekwereld onvolledige of onjuiste informatie meekrijgt waardoor je koopervaring negatief wordt beïnvloed. NEXTHome is een onafhankelijke tussenpersoon. Er wordt altijd gezocht naar de beste oplossing voor je persoonlijke situatie.

Wat is THUIS de showroom?

Welkom THUIS, dé plek waar alles samenkomt. Wij gaan er samen met jou voor zorgen dat jouw nieuw huis als een echt thuis gaat voelen.

Als je een nieuwbouwwoning koopt bij Dura Vermeer heb je waarschijnlijk al heel veel ideeën over hoe je straks wilt wonen. Kies je voor een zolder met extra licht en ruimte? Of kies je juist voor extra ruimte in de woonkamer? Droom je van een ruime keuken? Houd je van relaxen in bad? De Showroom helpt je graag bij het maken van de juiste keuzes.

Na het ondertekenen van je koopcontract nodigen wij je uit voor een bezoek aan onze nieuwe showroom in Utrecht. Samen met onze adviseurs ga je op zoek naar de beste keuzes voor jouw droomhuis!

Meer weten over de showroom? Bezoek dan de website. 

Hoe weet ik of ik een woning kan betalen?

De hypotheekadviseurs van NEXTHome helpen dagelijks stellen, gezinnen of singles aan de beste nieuwbouwhypotheek voor hun nieuwe droomhuis. Ze nemen uitgebreid de tijd om je uit te leggen op welke manieren je kunt nadenken over een hypotheek, hoe je wilt wonen en welke maandlast het beste bij jouw leven past. Samen kijken ze naar alle mogelijkheden, of je nu voor het eerst een woning koopt, doorgroeit of of later leeftijd wil verhuizen. 

 

Algemeen

Waarom heb ik een account nodig?

Wanneer je belangstelling hebt in het project Elzenpark, dan is het verstandig om een persoonlijk account aan te maken. De voordelen van het hebben van een persoonlijk account zijn onder andere:

  • Automatisch als eerste op de hoogte worden gebracht van updates en laatste ontwikkelingen;
  • Mogelijkheid om woonwensen door te geven;
  • Mogelijkheid om een woning te reserveren;
  • Inschrijven op een woning wanneer Elzenpark in verkoop is.

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.